System HACCP w gastronomii
Potrzeba szkolenia wynika z ustawodawstwa, które nakłada obowiązek ciągłego podnoszenia kwalifikacji pracowników pracujących przy obrocie żywnością. Zmieniające się prawo oraz warunki techniczne produkcji żywności, wprowadzanie nowych technologii warunkują potrzeby zmian w systemie HACCP. Ponad to HACCP jest systemem zarządzania jakością poprzez który możemy oferować naszym klientom produkty powtarzalne oraz gwarantujące bezpieczeństwo ich produkcji.
Cel szkolenia
Podniesienie kwalifikacji personelu oraz kadry zarządzającej poprzez dogłębne zrozumienie istoty wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem produkcji żywności. Poznanie nowelizacji zagadnień prawnych związanych z obrotem żywności.
Korzyści dla uczestników:
Nabycie praktycznej wiedzy z wdrożenia i UTRZYMANIA systemu HACCP w przedsiębiorstwie, poznanie najnowocześniejszych rozwiązań systemowych umożliwiających sprawnie zarządzać systemem HACCP, pogłębienie wiedzy w zakresie przepisów prawnych.
Grupa docelowa:
Pracownicy restauracji, małej gastronomi, firm cateringowych, kierownicy zespołów odpowiedzialnych za wdrożenie systemu HACCP, Kierownicy restauracji, przedsiębiorcy związani z produkcją i obrotem żywności.
Tematyka szkolenia
5. Tworzenie dokumentacji HACCP – praktyczne warsztaty
- Analiza zagrożeń
- Wyznaczanie wartości krytycznych
- Identyfikacja zagrożeń
- Monitorowanie i działania korygujące
- Metody i sposoby skutecznego audytu wewnętrznego
Metody prowadzenia szkolenia:
Zajęcia mają charakter praktyczny. Teoria służy jedynie wprowadzeniu w temat. Wszystkie zagadnienia stają się w ten sposób przedmiotem ćwiczeń i stanowią źródło głębszej obserwacji i analizy. Zakres ćwiczeń jest elastycznie dostosowywany do specyfiki pracy danej grupy uczestników szkolenia.
Zamów szkolenie
Jeśli masz jakieś pytania co do naszej oferty, nasz dział szkoleń chętnie udzieli Ci wszelkich niezbędnych informacji
Wyślij zapytanie
Dział szkoleń
Osoba do kontaktu:
Barbara Patrejko
tel: 514-337-237
szkolenia@ceib.com.pl