Skip links

Efektywne zarządzanie Gastronomią w cyklu operacyjnym poprzez kontrolę kosztów

Cel szkolenia

Celem takiego szkolenia jest zapoznanie się uczestników z metodami kontroli kosztów jak również właściwego interpretowania wyników, które umożliwiają podejmowanie strategicznych decyzji w zarządzaniu gastronomią.

Zapisy Formularz zgłoszeniowy
tn Efektywne zarządzanie gastronomią

Korzyści dla uczestników:

Korzyści płynące ze szkolenia to perspektywiczne spojrzenie na koszty w procesie zarządzania. Sztuka oceny i analizy kosztów, wskaźników. Nabycie umiejętności skutecznego wyciągania wniosków w celu podejmowania decyzji w procesie operacyjnym.

Grupa docelowa:

Szkolenie kierowane jest przede wszystkim do managerów gastronomii, szefów kuchni, właścicieli restauracji i firm cateringowych oraz wszystkich osób które pragną efektywniej zarządzać biznesem gastronomicznym

Tematyka szkolenia

  • Typy jednostek gastronomicznych
  • Konsekwencje podziały
  • Charakterystyka produktu
  • Rzeczowe i nierzeczowe składniki średniego czeku
  • Godziny otwarcia restauracji
  • Elastyczność popytu
  • Struktura kosztów
  • Zarządzanie kosztami w cyklu operacyjnym
  • Struktura rachunku zyski i strat
  • Zachowanie się kosztów w zależności od wielkości sprzedaży
  • Metoda koszt plus zysk
  • Ustalanie cen dla nowej restauracji
  • Analiza popytu i zyskowności pozycji w menu
  • Analiza rezultatów finansowych i operacyjnych
  • Inwentaryzacja
  • Informatyczne narzędzia wspierania sprzedaży i kontroli kosztów – formy raportów, rodzaje raportów
  • Elementy zarządzania kosztami – zarządzanie czasem, układanie grafików, wpływ funkcjonalności restauracji na koszty, wyposażenie restauracji
  • Zarządzanie Gastronomią – obsługa gości, sugestywna sprzedaż, rozwiązywanie trudnych sytuacji z gośćmi

Metody prowadzenia szkolenia:

Szkolenie prowadzone jest w formie warsztatów merytorycznych. Zagadnienia omawiane podczas szkolenia poparte są przykładami/zadaniami, które rozwiązują sami uczestnicy.

Zamów szkolenie

Jeśli masz jakieś pytania co do naszej oferty, nasz dział szkoleń chętnie udzieli Ci wszelkich niezbędnych informacji

Wyślij zapytanie
Dział szkoleń

Osoba do kontaktu:

Barbara Patrejko

tel: 514-337-237

szkolenia@ceib.com.pl

Return to top of page