System HACCP w gastronomii
Potrzeba szkolenia wynika z ustawodawstwa, które nakłada obowiązek ciągłego podnoszenia kwalifikacji pracowników pracujących przy obrocie żywnością. Zmieniające się prawo oraz warunki techniczne produkcji żywności, wprowadzanie nowych technologii warunkują potrzeby zmian w systemie HACCP. Ponad to HACCP jest systemem zarządzania jakością poprzez który możemy oferować naszym klientom produkty powtarzalne oraz gwarantujące bezpieczeństwo ich produkcji.
Grupa docelowa:
Pracownicy restauracji, małej gastronomi, firm cateringowych, kierownicy zespołów odpowiedzialnych za wdrożenie systemu HACCP, Kierownicy restauracji, przedsiębiorcy związani z produkcją i obrotem żywności.
Cele szkolenia:
Podniesienie kwalifikacji personelu oraz kadry zarządzającej poprzez dogłębne zrozumienie istoty wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem produkcji żywności. Poznanie nowelizacji zagadnień prawnych związanych z obrotem żywności.
Korzyści ze szkolenia:
Nabycie praktycznej wiedzy z wdrożenia i UTRZYMANIA systemu HACCP w przedsiębiorstwie, poznanie najnowocześniejszych rozwiązań systemowych umożliwiających sprawnie zarządzać systemem HACCP, pogłębienie wiedzy w zakresie przepisów prawnych.
TEMATYKA:
1. Podstawy wdrożenia GMP, GHP i HACCP w prawodawstwie polskim i europejskim
2. Definicje i terminologia GMP GHP i HACCP
3. Wymagania dla GMP i GHP
4. Tworzenie dokumentacji GMP i GHP – praktyczne warsztaty
5. Tworzenie dokumentacji HACCP – praktyczne warsztaty
6. Dokumentacja HACCP – warsztaty
7. Kontrola Sanitarna a HACCP
Metody prowadzenia szkolenia:
Zajęcia mają charakter praktyczny. Teoria służy jedynie wprowadzeniu w temat. Wszystkie zagadnienia stają się w ten sposób przedmiotem ćwiczeń i stanowią źródło głębszej obserwacji i analizy. Zakres ćwiczeń jest elastycznie dostosowywany do specyfiki pracy danej grupy uczestników szkolenia.
Osoba do kontaktu
![]() |
Kinga Nowacka-Kuźmitowicz Tel. +48 660-571-520 |
---|
Mogą też Państwo wysłać maila z zapytaniem na adres: szkolenia@ceib.com.pl
![]() |
Powyższy program szkolenia jest autorskim programem trenera/partnera Centrum Edukacji i Biznesu. Wszystkie materiały chronione są prawami autorskimi ich autorów i właścicieli. Kopiowanie, modyfikowanie, transmitowanie elektronicznie, powielanie, wykorzystywanie i dystrybucja zawartych tu materiałów w całości lub we fragmentach dozwolona jest wyłącznie za zgodą właściciela. |
---|