System HACCP w gastronomii

Potrzeba szkolenia wynika z ustawodawstwa, które nakłada obowiązek ciągłego podnoszenia kwalifikacji pracowników pracujących przy obrocie żywnością. Zmieniające się prawo oraz warunki techniczne produkcji żywności, wprowadzanie nowych technologii warunkują potrzeby zmian w systemie HACCP. Ponad to HACCP jest systemem zarządzania jakością poprzez który możemy oferować naszym klientom produkty powtarzalne oraz gwarantujące bezpieczeństwo ich produkcji.


Grupa docelowa:

Pracownicy restauracji, małej gastronomi, firm cateringowych, kierownicy zespołów odpowiedzialnych za wdrożenie systemu HACCP, Kierownicy restauracji, przedsiębiorcy związani z produkcją i obrotem żywności.


Cele szkolenia:

Podniesienie kwalifikacji personelu oraz kadry zarządzającej poprzez dogłębne zrozumienie istoty wdrożenia i utrzymania systemu zarządzania bezpieczeństwem produkcji żywności. Poznanie nowelizacji zagadnień prawnych związanych z obrotem żywności.


Korzyści ze szkolenia:

Nabycie praktycznej wiedzy z wdrożenia i UTRZYMANIA systemu HACCP w przedsiębiorstwie, poznanie najnowocześniejszych rozwiązań systemowych umożliwiających sprawnie zarządzać systemem HACCP, pogłębienie wiedzy w zakresie przepisów prawnych.


TEMATYKA:

1. Podstawy wdrożenia GMP, GHP i HACCP w prawodawstwie polskim i europejskim

  • nowelizacja

  • 2. Definicje i terminologia GMP GHP i HACCP


    3. Wymagania dla GMP i GHP


    4. Tworzenie dokumentacji GMP i GHP – praktyczne warsztaty


    5. Tworzenie dokumentacji HACCP – praktyczne warsztaty

  • Analiza zagrożeń
  • Wyznaczanie wartości krytycznych
  • Identyfikacja zagrożeń
  • Monitorowanie i działania korygujące
  • Metody i sposoby skutecznego audytu wewnętrznego

  • 6. Dokumentacja HACCP – warsztaty


    7. Kontrola Sanitarna a HACCP


    Metody prowadzenia szkolenia:

    Zajęcia mają charakter praktyczny. Teoria służy jedynie wprowadzeniu w temat. Wszystkie zagadnienia stają się w ten sposób przedmiotem ćwiczeń i stanowią źródło głębszej obserwacji i analizy. Zakres ćwiczeń jest elastycznie dostosowywany do specyfiki pracy danej grupy uczestników szkolenia.



    Osoba do kontaktu

    Kinga Nowacka-Kuźmitowicz

    Tel. +48 660-571-520

    e-mail: kinga.nowacka@ceib.com.pl

    Mogą też Państwo wysłać maila z zapytaniem na adres: szkolenia@ceib.com.pl


    Powyższy program szkolenia jest autorskim programem trenera/partnera Centrum Edukacji i Biznesu. Wszystkie materiały chronione są prawami autorskimi ich autorów i właścicieli. Kopiowanie, modyfikowanie, transmitowanie elektronicznie, powielanie, wykorzystywanie i dystrybucja zawartych tu materiałów w całości lub we fragmentach dozwolona jest wyłącznie za zgodą właściciela.
     

      Doradztwo i szkolenia - Hotelarstwo - System, HACCP, HACCP w gastronomii

    Materiały do pobrania:




    pisture

    Centrum Edukacji i Biznesu

    Outsourcing

    Do pobrania