Skuteczna sprzedaż usług SPA

Cele szkolenia:

Nauczenie uczestników skutecznej sprzedaży usług SPA. Niwelowanie obaw bycia postrzeganym jako akwizytor usług SPA przez pracowników. Wzmocnienie sprzedaży usług SPA oraz kosmetyków detalicznych w salonach SPA.


Korzyści:

Zapoznanie się z trendami na rynku usług SPA. Nauczenie efektywnej sprzedaży usług oraz kosmetyków do pielęgnacji domowej po wizycie w SPA. Wzmocnienie wolumenu sprzedaży usług poprzez budowanie zaufanie do marki SPA. Eliminacja obaw pracowników SPA przed sprzedażą usług.


Zdobycie umiejetności:

profesjonalnego polecania zabiegów

rekomendowania produktów detalicznych oraz akcesoriów SPA

budowania wizerunku marki profesjonalnego obiektu SPA

pewności w relacjach posprzedażowych z klientem SPA

skutecznej prezentacji oferty SPA


Uczestnicy:

Szkolenie dla kosmetyczek, fizjoterapeutów oraz masażystów i pracowników recepcji


TEMATYKA:

Dział 1

  • Najważniejsze stopnie wiedzy kulinarnej
  • Podstawowe techniki gotowania
  • Rodzaje i odmiany sosów
  • Sposoby i techniki sporządzania sosów, Sos: warzywny z oliwą, majonezowy, jajeczny, winegret
  • Sposoby i techniki sporządzania sosów, Sos: ciemny pieczeniowy, jasny, rybny, jajeczny z masłem
  • Zioła świeże i przyprawy – znajomość i umiejętność zastosowania ich w potrawach
  • Rodzaje i odmiany zup
  • Sposoby i techniki sporządzania zup
  • Fumet z kaczki z estragonem i krutonem parmezanowym, krem z marchwi z wermutem, cytrynowa zupa kokosowa

  • Dział 2

  • Przystawki zimne i gorące
  • Techniki sporządzania i aranżacji dań zimnych
  • Comber z sarny marynowany w miodzie sosnowym, rozmarynie i żubrówce serwowany z marynowanymi prawdziwkami
  • Plastry surowej polędwicy z rakami, marynowanej w soli morskiej z twarogiem warzywnym i sałatką ze świeżych ziół
  • Pasztety rybne, mięsne
  • Glazurowanie, żelowanie
  • Pasztet z łososia z pistacjami i bazylią
  • Pasztet z sandacza po polsku z rodzynkami, jajkiem na twardo, i koperkiem
  • Sałaty, sałatki, surówki i dania warzywne
  • Przygotowywanie i sporządzanie sałat
  • Czerwona cykoria z włoskimi orzechami i fetą
  • Biała cykoria z wędzonymi szprotkami, suszonymi pomidorami, oregano i parmezanem
  • Zastosowanie sosów zimnych, ziół świeżych
  • Mięsa, owoce morza – sposoby przygotowywania
  • Rost beef w musztardzie z krewetkami, warzywami i sosem homarowym z whisky

  • Dział 3

  • Mięsa, owoce morza – trendy i techniki w serwisie talerzowym
  • Przygotowanie produktów do zajęć praktycznych - obróbka wstępna
  • Dania z ryb i owoców morza
  • Różne sposoby i techniki przyrządzania ryb
  • Sałata z rukoli i szpinaku z kalmarami smażonymi w oleju sezamowym, kurkumie, czosnku i chili
  • Sandacz pieczony w cieście filo z konfiturą z czerwonej cebuli
  • Najnowsze trendy kulinarne w sporządzaniu ryb i owoców morza
  • Pomidorowe risotto z krewetkami, szałwią i parmezanem
  • Stek z łososia pieczony z prawdziwkami, karotką, w sosie holenderskim
  • Najnowsze techniki i technologie w sporządzaniu ryb i owoców morza
  • Szyjki rakowe duszone z suszonymi śliwkami majerankiem, chili i pieczonym czosnkiem podane z kopytkami

  • Dział 4

  • Dania z mięsa zwierząt rzeźnych, drobiu i dziczyzny
  • Beef Welighton, sos pieprzowy z Porto
  • Confite de canarie - duszone udka kacze z jabłkami, w majeranku i czosnku
  • Giczka cielęca w rosole z warzywami
  • Filet Mignon z sałatką z melona z parmezanem, chlli i kaparami, sos rozmarynowy
  • Dania z ziemniaków, ryżu, makaronu i produktów zbożowych
  • Ziemniaki zapiekane z tymiankiem w słodkiej śmietanie
  • Pilaw z kaszy perłowej z warzywami, curry i kolendrą
  • Makaron „Carbonara” i „Alfredo” z kurczakiem

  • Dział 5

  • Przygotowanie produktów do zajęć
  • Desery na ciepło: Naleśniki Zuzanny w sosie pomarańczowym
  • Brzoskwinie w z migdałowym „Szodonie”
  • Francuskie pierożki nadziewane jabłkami, bakaliami i lodami waniliowymi
  • Mus czekoladowy z owocami cytrusowymi
  • Czerwone grapefruity zapiekane w migdałowym zabajone z lodami waniliowymi i płatkami migdałów
  • Relacje międzyludzkie

  • Metody prowadzenia szkolenia:

    Wykład, prezentacja wraz z ćwiczeniami praktycznymi faktycznych sytuacji w pracy operacyjnej SPA. Odgrywanie scenek z życia SPA. Studia przypadków, treningi polecania zabiegów oraz rozmów z klientami SPA .Testy polecania kosmetyków detalicznych oraz prowadzenia rozmów z użyciem pożądanych zwrotów. Gra uczestników szkolenia z trenerem oraz między uczestnikami polegająca na prowadzeniu systemu polecania zabiegów.



    Osoba do kontaktu

    Kinga Nowacka-Kuźmitowicz

    Tel. +48 660-571-520

    e-mail: kinga.nowacka@ceib.com.pl

    Mogą też Państwo wysłać maila z zapytaniem na adres: szkolenia@ceib.com.pl


    Powyższy program szkolenia jest autorskim programem trenera/partnera Centrum Edukacji i Biznesu. Wszystkie materiały chronione są prawami autorskimi ich autorów i właścicieli. Kopiowanie, modyfikowanie, transmitowanie elektronicznie, powielanie, wykorzystywanie i dystrybucja zawartych tu materiałów w całości lub we fragmentach dozwolona jest wyłącznie za zgodą właściciela.
     

      Doradztwo i szkolenia - Hotelarstwo - Skuteczna sprzedaż usług SPA, gość SPA, usługi SPA w hotelu

    Materiały do pobrania:




    pisture

    Centrum Edukacji i Biznesu

    Outsourcing

    Do pobrania